aneb
A guide to acceptable cooking skills
Zrovna tento měsíc jsem vyzvala jednoho hráče z naší hejčínské fotbalové elity, aby se s vámi podělil o své cukrářské a pekařské zkušenosti. Málokdo ví, že náš výborný fotbalista s dresem číslo 4, Marek Künstler, má velký talent nejen na sporty, ale vyzná se také v kuchyni. Požádala jsem ho tedy, zda by se s námi nepodělil o nějaké své speciální recepty.
Čekají vás rovnou dva výborné recepty. Jako první vám přinášíme vynikající recept na čokoládové brownies a hned poté si můžete vychutnat speciální věnečky. Zapomeňme na všechny diety a pojďme si společně osladit víkend či perný den plný testů a úkolů. Tady jsou dezerty, na které budete myslet celý týden.
Brownies
INGREDIENCE
POSTUP
-rozpusťte porci másla, sundejte z plotny a po mírném zchladnutí vmíchejte kakao
-vyšlehejte 2 vejce do pěny, přidejte cukr a znovu důkladně vyšlehejte
-do směsi vajíček vmíchejte kakao s máslem, přisypte mouku a čokoládu a vše pořádně zamíchejte
-těsto nalijte do vymazaného pekáče
-pečeme na cca 180 stupňů okolo 20-25 minut
-nechte vychladnout a nakrájejte na klasické kostky
-jako ozdobu můžeme použít zbylé kakao nebo například bobulovité ovoce
Věnečky
INGREDIENCE NA TĚSTO
INGREDIENCE NA NÁPLŇ
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si připravíte tzv. odpalované těsto
-začnete rozpuštěním hery v 250 ml vody na ohni, přidáte i špetku soli, zároveň stále necháváte na
mírném ohni
-do této směsi následně přidáte polohrubou mouku a chvíli odpalujete
-necháte zchladnout
-přidáte 4 celá vejce a pořádně všechno zamícháte, až vznikne celistvé těsto
-nalijete do forem nebo vytvoříte vlastní tvary a položíte na plech
-pod stálým dohledem pečete na cca 180 stupňů až do zlatova
Mezitím si připravíte krémovou náplň
- nejprve vyšleháte vanilkový pudink
-postupně přidáváte i máslo, mléko podle potřeby a nakonec i vanilkový cukr
-po vytažení těsta a lehkém zchladnutí věnečky rozřežete a můžete opatrně plnit
Doufám, že si tyto recepty naplno užijete. Těším se na vás za měsíc!
Dobrou chuť!
Viktorie Berger